Translate

вівторок, 15 вересня 2020 р.

Про нарахування та сплату єдиного внеску

   Який день вважається днем сплати ЄСВ?

    Відповідь. Згідно з частиною 7 ст. 9 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (зі змінами і доповненнями, далі — Закон № 2464) єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі — єдиний внесок) сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів із його банківського рахунку.
    Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують єдиний внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв'язку.
   Нормами частини 10 ст. 9 Закону № 2464 встановлено, що днем сплати єдиного внеску вважається:
1)    у разі перерахування сум єдиного внеску з рахунку платника на відповідні рахунки контролюючого органу — день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок контролюючого органу;
2)    у разі сплати єдиного внеску готівкою — день прийняття до виконання банком або іншою установою — членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою коштів у готівковій формі;
3)    у разі сплати єдиного внеску в іноземній валюті — день надходження коштів на відповідні рахунки контролюючих органів, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.
Джерело:  Про нарахування та сплату єдиного внеску  // Праця та зарплата. - 2020. - № 17. - С. 13.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар