Translate

пʼятницю, 11 грудня 2020 р.

Право на пенсію за віком

    У грудні 2019-го досяг віку 60 років, звільнився з роботи й більше не працював. Звернувся в управління Пенсійного фонду щодо призначення пенсії тільки в листопаді 2020 року. Мій страховий стаж становить 26 років 8 місяців. Чи матиму я право на пенсію за віком, адже читав, що для призначення пенсії 2020 року потрібно мати 27 років страхового стажу?

   Статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» визначено умови призначення пенсії за віком залежно від набутого особою страхового стажу. Наявність необхідного страхового стажу, що дає право на призначення пенсії за віком, визначається на дату досягнення особою відповідного віку і не залежить від наявності страхового стажу на дату звернення за призначенням пенсії.

   Для чоловіків, які досягли віку 60 років 2019 року, страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, становив 26 років. Ви маєте право на призначення пенсії за віком під час звернення 2020 року, оскільки на час досягнення пенсійного віку мали більш як 26 років стажу. 

 Джерело:  Право на пенсію за віком // Пенсійний кур'єр. - 2020. - № 49. - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

 


Немає коментарів:

Дописати коментар