Translate

понеділок, 18 січня 2021 р.

Набуття та припинення права власності на нерухоме майно на тимчасово окупованій території

    У Верховній Раді перебуває на розгляді законопроєкт про рієлторську діяльність в Україні. Мене цікавить таке питання: у разі ухвалення цього закону мені обов’язково потрібно продавати та купувати нерухоме майно тільки за допомогою рієлтора чи я можу здійснити це сама?
Юлія Мацуцька, м. Одеса

Президент ВГО «Спілка фахівців з нерухомого майна України» Віктор НЕСИН

    Справді, нині у Верховній Раді України знаходиться проєкт закону про рієлторську діяльність в Україні (№3618 від 09.06.2020) (далі — проєкт), який опрацьовується відповідними парламентськими комітетами.

   Відповідно до статті 34 проєкту, передбачено, що у випадку відчуження або передачі в найм (оренду), позичку об’єкта нерухомості, фізична особа звертається до суб’єкта рієлторської діяльності або іншої уповноваженої відповідно до закону особи для внесення відомостей про об’єкт нерухомості до Єдиної інформаційної бази даних (інформаційний паспорт об’єкта нерухомості). Вносити інформацію до Єдиної інформаційної бази даних від імені суб’єкта рієлторської діяльності має право брокер.
   Після того як об’єкт буде внесений в інформаційний паспорт, фізична особа може самостійно на свій розсуд продати або здати в найм (оренду) свою нерухомість.

Режим доступу 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар