Translate

вівторок, 10 січня 2023 р.

В Україні запровадять електронний військовий квиток: чи надсилатимуть повістки через "ДІЮ"?

    У додатку «Дія» протягом шести місяців має з'явитися нова послуга – електронний військовий квиток. Однак новий порядок узяття на військовий облік не передбачає, що повістки надходитимуть громадянам через «Дію».

    Як пише видання Forbes з посиланням на джерела в ОП та керівництві партії «Слуга народу», нова постанова Кабінету міністрів № 1487 від 30 грудня 2022 року передбачає, що у 2023 році облік має перейти в повністю електронний формат у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.


    Видання повідомляє, що на впровадження нового порядку держорганам та міністерствам дали шість місяців. До цього часу має зʼявитися і нова опція у «Дії» — електронний військовий квиток.

    Як впроваджуватимуть нову послугу і як працюватиме сервіс, наразі детальніше невідомо.

    Керівник із розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік у коментарі «The Village Україна» запевнив, що рішення кабміну не передбачає відправлення повісток громадянам через портал «Дія».

    «Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток через «Дію». У нашому плані роботи поки немає таких завдань… Ще багато моментів потрібно доопрацювати разом з Міністерством оборони України», – сказав Банік.

    Чиновник додав, що більшість державних сервісів та послуг передбачають можливість їх запровадження в онлайн-режимі у «Дії». «Війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян – одне пріоритетних рішень», – сказав він.

    Нагадаємо, 30 грудня Кабінет міністрів ухвалив новий порядок організації та ведення військового обліку в Україні, який передбачає низку нововведень. Зокрема, тепер військовозобовʼязані можуть передавати про себе дані військкоматам через портал «Дія».

Режим доступу

Немає коментарів:

Дописати коментар