Translate

вівторок, 13 червня 2023 р.

Переселенців знову пропонують звільнити від сплати судового збору


                         Раніше уже вказували, що ВПО хочуть звільнити від судового збору. Наразі у Раді зареєстрували новий законопроєкт, відповідно до якого переселенців знову пропонують звільнити від необхідності сплачувати його.

                        Днями група народних депутатів подала до Верховної Ради законопроєкт “Про внесення змін до статті 5 Закону України “Про судовий збір” щодо звільнення від сплати судового збору внутрішньо переміщених осіб”.

                        Цим документом нардепи хочуть внести зміни до закону України “Про судовий збір” в частині звільнення від сплати судового збору осіб, які є внутрішньо переміщеними особами і звертаються із заявами захисту своїх прав або відновленням своїх законних прав, передбачених статтями 6, 7, 9, 10 закону “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.

                        У зв’язку з цим пропонується доповнити частину 1 статті 5 пунктом 21-1 щодо додавання переліку осіб, які звільнені від сплати судового збору внаслідок визнання їх у відповідності до закону “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” громадянами України, іноземцями або особами без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах та мають право на постійне проживання в Україні – внутрішньо переміщеними особами.

“Через агресію росії, переїзд людей з окупованих чи підконтрольних Україні територій, де ведуться активні бойові дії, утворилася численна категорія осіб, які вимушені звертатися до суду за захистом своїх порушених прав та інтересів або через необхідність документального підтвердження того чи іншого факту. Деякі документи вони просто не можуть отримати без звернення до суду. Тому цей законопроєкт має спростити доступ до правосуддя ширшому колу людей, а також захистити соціальні права внутрішньо переміщених осіб”, – підкреслює депутат Олексій Гончаренко.

                         У разі прийняття даного закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар