Translate

середа, 20 вересня 2023 р.

Коли ВПО може підтвердити трудовий стаж зі слів свідків?


                   Згідно з постановою Кабміну від 12 серпня 1993 року №637 стаж роботи за відсутності документів може підтверджуватися показаннями не менше двох свідків. 

                   Внутрішньо переміщені особи можуть також підтверджувати трудовий стаж зі слів свідків. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

                  Так, у випадках, коли українці, які виїхали з ТОТ, потребують підтвердження трудового стажу для пенсій, але не мають трудових книжок або відповідних записів, вони можуть звернутися по допомогу до свідків.

“Відповідно до постанови КМУ від 12 серпня 1993 року №637 стаж роботи за відсутності документів може також підтверджуватися показаннями не менше двох свідків”, – зазначають у міністерстві.

                   Свідками можуть бути особи, які знають заявника з колишньої роботи на підприємстві, в установі або організації та можуть підтвердити свою роботу за час, який стосується заявника, і мають документи про це.

“А на підставі показань свідків органи Пенсійного фонду України підтверджують стаж роботи для призначення пенсій”, – додають у Мінреінтеграції.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником"

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар