Translate

суботу, 6 квітня 2024 р.

Компенсація за пошкодження та знищення транспорту: новий законопроєкт


              Нардепи пропонують надавати компенсацію за пошкодження та знищення автомобільних транспортних засобів внаслідок бойових дій, терористичних актів та диверсій, спричинених агресією рф.

              Група народних депутатів 3 квітня подала до Верховної Ради законопроєкт “Про компенсацію за пошкодження та знищення автомобільних транспортних засобів внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації проти України”.

             У пояснювальній записці до документа зазначається, що даним проєктом закону пропонується запровадити надання компенсації за пошкоджені та знищені автомобільні транспортні засоби фізичним/юридичним особам та їхнім спадкоємцям/правонаступникам.

“На сьогодні в Україні працює програма “єВідновлення”, завдяки якій громадяни України отримують компенсацію за пошкоджене та знищене під час війни житло. Разом з тим власники автомобільних транспортних засобів, які було пошкоджено або знищено у зв’язку із російською збройною агресією, досі не отримують відповідної компенсації”, – зауважують депутати.

             У законопроєкті також визначається спосіб отримання компенсації, врегульовується механізм подання і розгляду заяви про її надання та визначаються джерела фінансування такої компенсації.

            Детальніше ознайомитися з документом можна ТУТ.

             У разі ухвалення даного законопроєкту як закону він набуде чинності через один місяць з дня його опублікування.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар