Translate

субота, 13 липня 2024 р.

Тепер в Україні заборонено продавати цигарки та електронні цигарки з ароматизаторами


                 Усі норми закону №1978-XI, що забороняють продаж цигарок та електронних цигарок із ароматизаторами, 11 липня набули чинності.

                Про те, які саме зміни набули чинності, розповіли у Центрі громадянського представництва “Життя”.

                Так, до цього виробники мали право допродувати залишки такої продукції, але наразі цей термін закінчився, тому заборони набули повної сили.

“Закон дав час на реалізацію залишків тютюнових та нікотинових виробів, введених в обіг до набрання чинності відповідних положень, але не довше дванадцяти місяців з дня набрання чинності цим законом. Цей термін закінчився”, – зауважили у центрі.

                   Отже, вказаний закон, зокрема, забороняє продаж:

  • тютюнових виробів із ароматичними добавками, такими як енергетичні добавки, вітаміни, кофеїн, таурин, а також добавки, які роблять викиди диму кольоровими, що вводять споживачів в оману щодо наслідків вживання тютюну;
  • цигарок та тютюну для самокруток, у яких фільтр, папір або капсула містять тютюн або нікотин, або смако-ароматичні добавки;
  • рідин із нікотином чи без, які містять смако-ароматичні добавки, такі як фруктові смаки, ментол чи кофеїн.

                 Крім того, відтепер усі упаковки тютюнових виробів повинні містити оновлені медичні попередження: 65% площі найбільшої сторони пачки повинні займати зображення хвороб, спричинених курінням, та текст, який застерігає про шкоду та наслідки куріння.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар