Translate

понеділок, 11 серпня 2014 р.

«Соборна. Незалежна. Вільна»

 Книжково-ілюстративна виставка «Соборна. Незалежна. Вільна», приурочена Дню Незалежності і представлена у читальній залі бібліотеки ім. В. Г. Короленка. Вона  розкриває тернистий шлях країни - від прийняття Декларації про державний суверенітет до проголошення Незалежності України.
    Прийняття Декларації 16 липня 1990 року  стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності. Цей документ відкрив новий етап в історії нашого народу, проголосивши основні політичні, економічні, соціальні цілі, довгострокові перспективи розвитку. В Декларації визначено найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення самостійної, правової держави, на розвиток демократії, всебічне забезпечення прав і свобод людини.
        Декларація являла собою правовий фундамент для Конституції, законів України.
У 1996 році  Верховна Рада України прийняла Основний Закон України — Конституцію, ст. 1 якої проголошує Україну суверенною і незалежною, демократичною, правовою державою.
        Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
       Саме спираючись на Декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений на Всеукраїнському референдумі.  І тому 24 серпня Україна відзначає  День Незалежності – головне державне свято України.
         Шановні жителі та гості міста! Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку та переглянути виставку.

Немає коментарів:

Дописати коментар