Translate

четвер, 10 березня 2016 р.

Учасники АТО мало поінформовані про свої пільги, права та можливості

     До такого висновку прийшли волонтери ініціативної групи «Че.Help». в ході спілкування з бійцями та їхніми родичами. З малою інформованістю треба боротися. Тож волонтери створюють громадську організацію «Центр допомоги особам, які постраждали у військових конфліктах. Чернігів». Тут учасникам АТО розповідатимуть про їхні права та навчатимуть їх захищати.
     Зі світу по нитці – і голому сорочка. Так майже рік ініціативна волонтерська група «Че.Help», потрошку допомагає бійцям маскувальними сітками, кікіморами та техзасобами. Найголовніше досягнення волонтерської групи – проект «Сильніше разом». За підтримки ЄС волонтерами був створений інформаційний колл-центр, до якого за півроку надійшло три сотні звернень від учасників АТО та їхніх родичів. Також волонтери здійснили 13 поїздок в райони області та провели 15 інформаційних зустрічей з учасниками АТО.
    Спілкуючись з бійцями та їхніми сім’ями, волонтери виявили, що більшість учасників АТО не знає про свої права, можливості та соціальні пільги. Основна причина цього – брак інформації. Тому наступний крок волонтерів – питання ресоціалізації бійців, створення Центру допомоги особам, які постраждали у військових конфліктах. У ньому учасникам АТО розказуватимуть про їхні права та вчитимуть їх захищати.
   Волонтери закликають учасників АТО бути активнішими і повідомляти про свої проблеми. Якщо мовчати і не діяти — самі по собі вони не будуть вирішені

Немає коментарів:

Дописати коментар