Translate

понеділок, 14 березня 2016 р.

Відбулися парламентські слухання щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території

 За ініціативи Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин відбулися парламентські слухання на тему: «Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції".
   "Як ми знаємо з офіційних джерел, станом на початок 2016 року взято на облік близько 1 мільйона 700 тисяч внутрішньо переміщених осіб.  Це цифра - більша за населення такої європейської країни, як Республіка Естонія та низки інших країн світу. Ще більш, ніж 3 мільйони наших громадян залишились на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та Донецької і Луганської областей. Влада має чути цих громадян і розглядати їх не як проблему, а як частину рішення",- наголосив голова Комітету з прав людини Григорій Немиря.
  "Не можна ставитися до цієї категорії громадян, як до сірої маси, не можна ділити українців на більших і менших патріотів".
  За його словами, на жаль, Уряд не докладає достатньо зусиль для забезпечення прав і свобод цієї категорії громадян України. Незважаючи на заклики Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана та Комітету з прав людини,  Кабінет Міністрів проігнорував слухання і визначив своїми доповідачами заступників міністрів.
   "Відсутність міністрів  - це неповага до громадян, яким Уряд має служити",- сказав Григорій Немиря.
   Також за ініціативи Кабінету Міністрів України в Державному бюджеті України фінансування допомоги внутрішньо переміщеним особам в 2016 році скорочено майже на 500 млн. гривень; Урядом затверджено «Комплексну державну програму щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, на період до 2017 року», але навіть під реалізацію цієї програми в Державному бюджеті на 2016 рік коштів не передбачено; не передбачено коштів і на реалізацію Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року; немає навіть центрального органу виконавчої влади, який би координував діяльність інших органі
Режим доступу

Немає коментарів:

Дописати коментар