Translate

середа, 5 жовтня 2016 р.

Чому мені не було перераховано пенсію, відповідно до законодавства, у зв'язку з тим, що протягом 2015-2016 рр. підвищувалося грошове забезпечення військовослужбовців?

   Я військовий пенсіонер. Чому мені не було перераховано пенсію, відповідно до законодавства, у зв'язку з тим, що протягом 2015-2016 рр. підвищувалося грошове забезпечення військовослужбовців?
   Згідно зі ст. 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (далі — Закон) усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв'язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення військовослужбовців або у зв'язку із введенням нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством. Перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення права на перерахунок пенсій у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

   Відповідно до п. 1 Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2008 р. № 45, перерахунок раніше призначених пенсій здійснюється в разі прийняття Кабінетом Міністрів України відповідного рішення.
   Органи Пенсійного фонду України у зв'язку з прийняттям Кабінетом Міністрів України постанови від 07.11.2007 р. № 1294 «Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» з 01.01.2008 р. здійснили перерахунок раніше призначених пенсій у порядку, визначеному постановою Кабміну від 13.02.2008 р. № 45.
   Після 2008 року Уряд України не приймав відповідних рішень, тож підстав для перерахунку пенсій немає.

Джерело: Чому мені не було перераховано пенсію, відповідно до законодавства, у зв'язку з тим, що протягом 2015-2016 рр. підвищувалося грошове забезпечення військовослужбовців? // Пенсійний кур'єр. - 2016. - 23 вересня (№ 38). - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар