Translate

середу, 5 жовтня 2016 р.

Перерахунок пенсії

   Я пенсіонер з 25 серпня 2002 року. Після виходу на пенсію працював до 27 травня 2011 року. У 2011 році мені було зроблено перерахунок пенсії. Отримую виплату в розмірі 2455,68 грн. Прошу пояснити, чому такий розмір пенсії, адже я 17 років працював ковалем, а це професія, що належить до Списку № 1.
   Розмір пенсії в солідарній системі залежить від страхового стажу особи та, що важливіше, від того, який вона отримувала протягом своєї трудової діяльності заробіток (дохід), з якого було сплачено внески в Пенсійний фонд України.
   Пенсія за віком за Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) визначається як добуток коефіцієнта страхового стажу особи на визначений в установленому порядку заробіток для обчислення пенсії.
   За кожний повний рік стажу на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, зайнятість на яких давала та дає право на пенсію на пільгових умовах, до страхового стажу додатково зараховується по одному року.
   Отже, розмір Вашої пенсії обчислено з урахуванням страхового стажу, до якого за роботу в особливо шкідливих умовах протягом 17 років додатково зараховано 17 років, та отриманого заробітку. Водночас на розмір Вашої пенсії впливає той факт, що вона призначена 14 років тому.

Джерело: Перерахунок пенсії // Пенсійний кур'єр. - 2016. - 23 вересня (№ 38). - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар