Translate

вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Податок на пенсію скасували чи ні?

   «В № 33 газети «На пенсії» писали, що після того як набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій», скасують податок на пенсії працюючих пенсіонерів. Але податки досі знімають. Поясніть, чому так відбувається? Я зверталася до місцевого управління Пенсійного фонду, але відповіді так і не отримала.
Тамара Сергіївна, м. Київ»
   Не слід плутати податок на пенси і, власне, урізання пенсій працюючим громадянам. Податок на пенсії дійсно був частково скасований шляхом внесення відповідних змін до Податкового кодексу України. Раніше податком обкладалися пенсії, розмір яких перевищував три мінімальні зарплати. Це стосувалося і працюючих, і непрацюючих пенсіонерів. Зараз оподатковуються тільки пенсії, розмір яких перевищує 10 прожиткових мінімумів на початок звітного податкового року (10740 грн).
   У свою чергу норма про урізання пенсій працюючим громадянам буде діяти мінімум до кінця поточного року. Це передбачено статтею 47 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».


Джерело: Податок на пенсію скасували чи ні?  // На пенсії. - 2016. -11 - 17 жовтня (№ 41). - С. 2.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар