Translate

четвер, 17 листопада 2016 р.

Наступного року чернігівські одинадцятикласники не складатимуть в школах іспити

студентка   З 2017 року українські старшокласники більше не будуть складати в школах іспити. Про це повідомила директор столичного регіонального центру оцінювання якості освіти пані Світлана Сакаєва.
   Крім того, в наступному році випускники шкіл матимуть право скласти ЗНО не більш, як з 4-х різних предметів. Обов’язковим предметом залишається українська мова та українська література. На вибір школярі можуть вибрати між математикою або історією України. Також школярі можуть обрати обидві ці дисципліни. Щодо англійської мови, то вона стане основним предметом лише з 2018 року.

    З наступного року в школах для одинадцятикласників не буде ніяких іспитів. Таке рішення ми прийняли для того, щоб школярі мали більше вільного часу і присвятили його підготовці до ЗНО.
                                                                                                                   заявила Світлана Сакаєва.


   Також вона додала, що для участі у ЗНО школяр має при собі мати паспорт або нову ID-картку.
   Крім того, школярі можуть взяти участь в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні (ПЗНО). Реєстрація на ПЗНО розпочнеться з 10-го і триватиме до 31-го січня наступного року.
   Новинкою в наступному році стане те, що учасники ПЗНО не отримають правильних відповідей відразу. Вони дізнаються правильні відповіді лише через тиждень на офіційному сайті ЗНО. На думку українських експертів, це дозволить школярам самим проаналізувати власні помилки. За участь в ПЗНО доведеться заплатити 120 гривень.
   Додамо, що українські школярі беруть участь в ЗНО починаючи з 2004 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар