Translate

понеділок, 21 листопада 2016 р.

Засідання круглого столу "За Гідність та Свободу"

   До Дня Гідності та Свободи 17 листопада у читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка відбулося засідання круглого столу "За Гідність та Свободу". Актуальність теми визначається Концепцією національно-патріотичного виховання дітей та молоді Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 р. № 641. Метою круглого столу було ознайомлення учнів та студентів з історією героїчної боротьби українського народу за державну незалежність, зокрема Революцією Гідності; виховання патріотизму як почуття і як базової якості особистості.
   У роботі заходу взяли участь доцент кафедри теорії та історії держави і права, конституційного права юридичного факультету Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій ЧНТУ, кандидат історичних наук, доцент А.Г. Нітченко; бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка Наталія Утиро; Валерій Рябченко – голова обласної організації Конгресу Українських Націоналістів, командир першої Чернігівської сотні; Олександр Ясенчук – керівник Чернігівської обласної "Самооборони Майдану"; Олександр Бондарев – "Голос" Чернігівського Майдану; студенти першого курсу юридичного факультету Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій ЧНТУ та ліцеїсти Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді. Протягом роботи круглого столу обговорювались такі теми: "Історія запровадження свята", "Термін "революція" у суспільно-політичній думці", "Причини та умови "Революції Гідності", "Хроніка подій", "Спогади учасників: майдан від першої особи", "Політичні зміни після "Революції Гідності".
  У рамках круглого столу бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка Наталія Утиро прокоментувала книжково-ілюстративну виставку "За Гідність і Свободу".


Немає коментарів:

Дописати коментар