Translate

вівторок, 6 грудня 2016 р.

Відкриття Мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права»

   Центр правової інформації, що діє при відділі документів із суспільних наук Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка співпрацює з громадською організацією МАРТ.
   5 грудня 2016 року у читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка відбулося урочисте відкриття Мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права». Вона приурочена Міжнародному Дню захисту прав людини.
  У відкритті виставки взяли участь: Артюхова Ліна Георгіївна, начальник відділу культурного розвитку та економічних питань Департаменту культури і туризму національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, Мальована Алла Миколаївна, заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської обласної бібліотеки ім. В. Г. Короленка, Наталія Шляхтур, ГО«МART», регіональний координатор роботи експозиції в м. Чернігові та Чернігівській області, Андрій Кінаш, ГО«МART», тренер Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини", Денис Мурза, ГО«МART», координатор проектів. На заході були присутні: спеціалісти Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області,  представники Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, курсанти Академії Державної пенітенціарної служби України, студенти Чернігівського інституту імені Героїв Крут Міжрегіональної Академії управління персоналом, ЗМІ та громадськість міста.
   Гідами виставки виступили безпосередньо учні першої загальноосвітньої школи.
  Мандрівна експозиція «Кожен має право знати свої права» є мобільним навчально-методичним засобом і складається із 25 панелей, що містять стислі тексти та візуальну інформацію про цінності, принципи та окремі аспекти прав людини. Вона пропонується для використання в якості додаткового наочного методичного матеріалу в системі офіційної освіти, для освітніх, просвітницьких та інформаційних заходів і акцій недержавних організацій.
   Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом Української Гельсінської спілки з прав людини «MART» (http://mart-ngo.org.ua/ua) за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» (http://www.irf.ua/) i з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» (http://edu.helsinki.org.ua/), як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.
   Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»
   – Експозиція вже подорожувала до Львова, Ужгорода, Чернівців, Черкас, Дніпра та інших міст України. Сьогодні ми змусили виставку ожити й у Чернігові. Ми експонуємо не просто стенди. Самі стенди не розмовляють, тому їх озвучать юні гіди, – прокоментував Андрій Кінаш – представник ГО «MART».
   Експозиція представляє стенди з тем: «Еволюція прав людини», «Обмеження», «Свобода та особиста недоторканність», «Права людини та обов’язки» тощо. Про кожен з тематичних блоків розповідатимуть школярі.
   «Послухати» виставку можна з 5 по 11 грудня з 10 до 15 години, попередньо записавшися за телефоном 093 19 22 811 (Наталія).
   Нагадуємо, що ГО «MART» створила мандрівну експозицію в Чернігові у 2011 році. В бібліотеці вона експонуєть з 2012 року. Експозиція подорожує Україною завдяки підтримці агентства США міжнародного розвитку юстиції.













Немає коментарів:

Дописати коментар