Translate

середу, 7 грудня 2016 р.

Круглий стіл “Чи є школа середовищем вільним від насильства?”

   6 грудня у читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка відбувся круглий стіл на тему «Чи є школа середовищем вільним від насильства?», який був проведений за ініціативи громадської організації «МАRТ» та Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Працівники відділу документів із гуманітарних наук бібліотеки підготували викладку літератури “Права дитини в Україні”.
   До участі у круглому столі залучилися представники Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, Управління Національної поліції в Чернігівській області, Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, Управління освіти Чернігівської міської ради, Чернігівського обласного центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей Чернігівської ОДА, служби у справах дітей Деснянської та Новозаводської рад, ЗМІ.
   В ході заходу були обговорені та напрацьовані можливі шляхи вирішення наступних проблемних питань:
  • Що таке насильство в школі? Прояви насильства.
  • Фактори, що впливають на виникнення насильства в школі.
  • Роль представників відповідних служб (соціальний педагог, шкільний психолог) та інших державних установ у протидії насильству в школі.
  • Яким чином інституції громадянського суспільства можуть бути залучені до протидії насильству у школі?
  • Які спільні дії мають бути вчинені на подолання насильства в школі?












Немає коментарів:

Дописати коментар