Translate

суботу, 28 січня 2017 р.

Працівникам, оформленим на півставки, буде зараховуватися півмісяця стажу

   З 1 січня цього року вступає в силу норма закону, згідно з якою мінімальна зарплата повинна становити 3200 грн. Однак ще задовго до цього експерти, аналізуючи наслідки таких змін, відзначали, що це може призвести до масового скорочення працівників або переведення їх на півставки, повідомляє vlasno.info.
   У зв'язку з цим, працівникам, які погоджуються на такі умови варто пам'ятати про страховий стаж. Його наявність забезпечує призначення пенсії при досягненні пенсійного віку.
   Так, працівникам, які не будуть оформлені офіційно, і з яких не буде виплачуватися єдиний соціальний внесок (ЄСВ), не нараховуватиметься та страхового стажу.
   Тим, хто буде оформлений на півставки, буде зараховуватися неповний страховий стаж. Один місяць страхового стажу зараховується, якщо за людини оплачується повна сума соціального внеску. Якщо виплачуватися половина, то два місяці будуть зараховуватися як один.
   Відповідно, за два роки роботи зарахують одного року страхового стажу. Нагадаємо, чоловіки мають право на призначення пенсії, якщо мають 35 років страхового стажу, а жінки - 30 років.
   З них обов'язково має бути 15 років страхового стажу. Якщо їх немає, пенсія працівникові не призначається. Тоді людина має право на соціальну допомогу від держави, значно менше мінімальної пенсії.

Немає коментарів:

Дописати коментар