Translate

четвер, 10 серпня 2017 р.

Установлення надбавка до посадового окладу

   Чи можна під час складання ) штатного розпису дошкільного навчального закладу (ясла-садок) санаторного типу, що належить до закладів компенсуючого типу і який відвідують діти (з малими та затухаючими формами туберкульозу; латентною формою туберкульозу; вилікувані від туберкульозної інфекції в стадії ремісії; контактні з хворими на туберкульоз), установити надбавки до посадових окладів старшим медсестрам у розмірі 15%? Якими нормативно-правовими документами це регулюється?
М. Ситник, Вінницька обл
.

   Відповідь. Умови оплати праці працівників навчальних закладів, установ освіти визначені наказом МОН України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», розробленим на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», та Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти України від 15.04.93 р, № 102 (далі — Інструкція № 102).
   Пунктом 2 Інструкції № 102 визначено, що умови оплати праці керівників, спеціалістів, службовців та робітників структурних підрозділів й окремих працівників установ, закладів й організацій освіти, для яких вони не передбачені цією інструкцією (транспорту, зв'язку, сільського господарства, комунального обслуговування тощо), установлюються відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей народного господарства і виробництв.
   Умови оплати праці медичних працівників (у тому числі медичних сестер) визначені наказом Мінпраці та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення» (далі — Умови).
   Підпунктом 2.4.5 п. 2 Умов передбачено, що посадові оклади (тарифні ставки) працівників закладів та структурних підрозділів, перелік яких
наведений у додатку 3, підвищуються на 25 і 15% у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці.
   Відповідно до п. 2.21 додатка 3 до Умов санаторні школи-інтернати, лісові школи, ясла-садки, дитячі садки. дитячі, будинки, будинки для дітей. хворих на туберкульоз, віднесе-ні до закладів (підрозділів) та посад, робота в (на) яких дає право на підвищення посадових окладів (ставок) у зв'язку зі шкідливими й важкими умовами праці на 15%.
   Конкретний перелік посад працівників, яким посадові оклади підвищують у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці, затверджує керівник за погодженням із профспілкою залежно від функціональних обов'язків й обсягу роботи в шкідливих і важких умовах праці (п. 12 пп. 2.4.5 Умов).


Джерело: Установлення надбавка до посадового окладу // Праця і зарплата. - 2017. - № 29. -  С. 8.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар