Translate

четвер, 17 серпня 2017 р.

Про підписання наказу про звільнення працівника

   Чи обов'язково наказ про звільнення працівника має бути підписаний керівником підприємства ? Якщо такий наказ підписав не керівник, чи може це бути підставою для оскарження наказу в судовому порядку?
Н. Броневич, Житомирська обл.
 
   Відповідь. Згідно з ч. 1 і 4 ст. 57 Господарського кодексу України установчими документами суб'єкта господарювання є рішення про його утворення або засновницький договір, а у випадках, передбачених законом, — статут (положення) суб'єкта господарювання.
   Статут суб'єкта господарювання має містити відомості про його найменування, мету і предмет діяльності, розмір і порядок утворення статутного капіталу та інших фондів, порядок розподілу прибутків і збитків, про органи управління й контролю, їхню компетенцію, про умови реорганізації та ліквідації суб'єкта господарювання, а також інші відомості, пов'язані з особливостями організаційної форми суб'єкта господарювання, передбачені законодавством. Статут може містити й інші відомості, що не суперечать законодавству.
   Функції, права та обов'язки структурних підрозділів підприємства визначаються положеннями про них, які затверджуються в порядку, визначеному статутом підприємства або іншими установчими документами (ч. 2 ст. 64 названого Кодексу).
   Отже, наказ про звільнення і про прийняття на роботу має право підписувати та особа, за якою закріплено таке право, в порядку, визначеному статутом підприємства або іншими установчими документами.
Джерело:  Про підписання наказу про звільнення працівника // Праця і зарплата. - 2017. - № 29. -  С. 17. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар