Translate

вівторок, 12 вересня 2017 р.

Нова правова книга 2017

    Ченцов, Віктор Васильович. Реабілітація жертв незаконних кримінальних переслідувань, політичних репресій та зловживань владою [Текст] : підруч. для слухачів магістратури / В. В. Ченцов, В. М. Тертишник ; Ун-т. мит. справи та фінансів. - Київ : Правова єдність, 2016. - 323 с. - Бібліогр.: с. 296-322 та в підрядк. прим. 

   Дана робота являє собою викладення правових основ та проблем реабілітації жертв незаконних кримінальних переслідувань, політичних репресій та зловживань владою з урахуванням міжнародних правових актів, нового КПК України, рішень Європейського Суду з прав людини та сучасної слідчої і судової практики. Робота розкриває сучасну концептуальну модель забезпечення верховенства права в діяльності судових та правоохоронних органів та підстави, порядок, особливості і проблеми застосування інституту та реабілітації осіб чиї права і свободи були порушені органами влади. Значну увагу приділено розгляду проблемних питань, прогалин законодавства та недолікам правозастосовної діяльності, гарантій забезпеченню справедливості правосуддя, внесено пропозиції щодо удосконалення процесуального та іншого галузевого законодавства і практики його застосування.
   Робота розрахована на студентів, слухачів магістратури, курсантів вищих юридичних навчальних закладів, що навчаються за спеціальністю «Правознавство» та «Правоохоронна діяльність». Вона буде слушним помічником як тим, хто засвоює ази права, так і тим, хто прагне до поглибленого вивчення складних проблем правознавства, магістрам, аспірантам, а також практичним працівникам правоохоронних та правозахисних органів, слідчим, детективам, поліцейським, слідчим-суддям, суддям, адвокатам, прокурорам, іншим працівникам, які мають справу із правосуддям.


    Хотинська-Нор, Оксана Зіновіївна. Теорія і практика судової реформи в Україні [Текст] : монографія / О. З. Хотинська-Нор ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка. - Київ : Правова єдність, 2016. - 426 с. - Бібліогр. в підрядк. прим.

   У монографії досліджено теоретико-правові та практичні аспекти реалізації судової реформи в Україні. З’ясовано сутність реформаторських процесів у судовій системі, закономірності перебігу судової реформи, її роль у формуванні громадянського суспільства, запропоновано основні складові формування успішної стратегії реформування судової системи. Крізь призму теоретичних положень проаналізовано історію розвитку судової системи в Україні та вплив на неї прецедентної практики Європейського суду з прав людини.
   Книга буде цікавою та корисною для широкої аудиторії: науковців, викладачів, здобувачів наукового ступеня, студентів юридичних навчальних закладів, представників суддівського корпусу, адвокатів, прокурорів, журналістів та усіх небайдужих до проблем реформування судової системи України.

   Набруско, Марія Степанівна. Використання матеріалів оперативно-розшукової діяльності на початковому етапі розслідування торгівлі людьми [Текст] : монографія / Марія Набруско ; за заг. ред. М. А. Погорецького ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка. - Київ : Правова єдність, 2016. - 202 с. - Бібліогр. в підрядк. прим.

   У монографії на підставі аналізу наукових джерел з кримінального права й процесу, криміналістики, кримінології, законодавчих і відомчих правових актів, статистики даних і матеріалів слідчо-судової практики висвітлено теоретичні, правові та практичні проблеми використання матеріалів оперативно-розшукової діяльності на початковому етапі розслідування торгівлі людьми. Сформульовано авторське визначення поняття «криміналістична характеристика торгівлі людьми», розкрито зміст її елементів, розглянуто типові слідчі ситуації та типові версії початкового етапу розслідування торгівлі людьми, визначено перелік обставин, що підлягають дослідженню, зокрема тих, що встановлюються переважно засобами й методами оперативно-розшукової діяльності.
   Адресована науковцям і практикам, а також тим, хто досліджує проблеми кримінального процесу та криміналістики і ними цікавиться.
   Молдован, Валеріан Васильович. Судоустрій. Україна, Велика Британія, Російська Федерація, США, ФНР, Франція. Судові органи ООН [Текст] : навч. посіб. для вищ. навч. закл. / В. В. Молдован, А. В. Молдован ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка. - Київ : Центр учбової літератури, 2016. - 363 с. : іл. - Бібліогр.: с. 46.

   Посібник містить програму курсу, ігрові заняття, рекомендовану літературу, висвітлюються питання загальної та особливої частини курсу судоустрою. Розрахований на студентів юридичних вищих навчальних закладів та факультетів, викладачів і практичних працівників, які хочуть вдосконалити свої знання.
 Ті, що пережили пекло: свідчення жертв про місця незаконних ув'язнень на Донбасі [Текст] : [моніторинг. звіт] / [Бєлоусов Ю. Л. та ін.] ; [Коаліція громад. орг. та ініціатив "Справедливість заради миру на Донбасі", Громад. орг. "Східноукр. центр громад. ініціатив"]. - Київ : Компринт, 2015. - 84 с.
   Видання є підсумком моніторингового дослідження, яке проводилося Коаліцією громадських організацій та ініціатив «Справедливість заради миру на Донбасі» у тісній співпраці з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та мало на меті документування фактів серйозних порушень прав людини, пов'язаних із незаконним позбавленням свободи в зоні збройного конфлікту на сході України.
   Дослідження ґрунтується на свідченнях тих, хто був незаконно поміщений у місця несвободи в Донецькій та Луганській областях проросійськими збройними утвореннями, зібраних під час моніторингових візитів до місць несвободи на звільнених територіях, а також на інформації, отриманій від органів державної влади та з відкритих джерел. Зібрані факти засвідчують наявність грубих та системних порушень прав людини щодо осіб, які незаконно були поміщені до місць несвободи, перебували в нелюдських умовах та зазнавали жорстокого поводження чи катування.
   На основі зібраної інформації автори звіту пропонують комплекс заходів, спрямованих на припинення Виявлених порушень прав людини на не підконтрольних українському уряду територіях, привернення уваги міжнародної громадськості до описаних проблем та на притягнення до відповідальності осіб, винних у вказаних порушення.

   Балабко, Валерія Валентинівна. Злочини проти життя та здоров'я особи: кримінальна відповідальність медичних працівників [Текст] : монографія / В. В. Балабко ; Держ. вищ. навч. закл. "Нац. гірн. ун-т". - Запоріжжя : Дніпровський металург, 2017. - 287 с.

   У монографії досліджено питання: кримінальної відповідальності медичних працівників за вчинення злочинів проти життя та здоров’я особи; генезис, сучасний стан, зарубіжний і міжнародний досвід розглядуваної проблеми; пеналізації цих злочинів та протидії корупційній діяльності медичних працівників.
   Книга розрахована на студентів (курсантів), аспірантів (ад’юнктів), викладачів юридичних навчальних закладів, юридичних факультетів, науковців, а також співробітників МВС, СБУ, прокуратури та суддів і усіх тих, хто цікавиться зазначеною проблематикою.

Немає коментарів:

Дописати коментар