Translate

четвер, 25 січня 2018 р.

Право на переведення (поновлення) з пенсії

    Мені 81 рік, я вже давно пенсіонерка. Стаж роботи—43 роки, з них 28 років 5 місяців — стаж держслужбовця. 2006 року я переходила на звичайну пенсію, через 2-3 місяці знову перейшла на пенсію держслужбовця. У зв'язку із цим треба було подати в Пенсійний фонд довідку з 1 січня по травень (дату точно не пам'ятаю) 2006року. Але бухгалтер сільради вчасно не подала таку довідку. Тому я втратила близько 5000 грн пенсії. Чи можливо якось повернути цю суму?

    Відповідно до законодавства у разі, якщо особа одночасно має право на призначення пенсії відповідно до кількох законів, призначається одна пенсія за вибором пенсіонера.
    Право на переведення (поновлення) з пенсії, призначеної відповідно до одного закону, на пенсію за іншим законом реалізується через подання особою відповідної заяви.
    Поновлення виплати раніше призначеної пенсії здійснюється з дня подання особою заяви на підставі документів про страховий стаж, заробітну плату (дохід) та інших документів, що містяться на час переведення в пенсійній справі. Пенсіонер може подати додаткові документи.
    Статтею 37 Закону України «Про державну службу» (далі—Закон 3723) було передбачено, що перерахунок пенсій здійснюється у зіі'ііз ку з підвищенням за рішеннями Кабміну розміру зарплати працюючим держслужбовцям.
    2006 року перерахунок пенсій держслужбовцям здійснювався з 01.01.2006. На цю дату Ви-отримували трудову пенсію за віком відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».
    З приводу поновлення виплати пенсії відповідно до Закону 3723 Ви звернулись у квітні 2006 року, тому розмір Вашої пенсії з урахуванням довідки, виданої сільрадою, про складові зарплати працюючого держспужбовця за відповідною посадою на 01.01.2006 перераховано саме з дня звернення.

Джерело:  Право на переведення (поновлення) з пенсії // Пенсійний кур'єр. - 2018. - № 3. -  С. 4. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар