Translate

середу, 1 серпня 2018 р.

Щодо доплати за вислугу років

    Коли працівник музею набуде права на одержання доплати за вислугу років, якщо його прийнято третього чи четвертого числа поточного місяця, а перше та друге число є вихідними (субота, неділя, або святкові)?
    Право на доплату за вислугу років настає в поточному місяці чи на початку наступного місяця?
Н. Коваль, м. Полтава

    Відповідь. За Порядком виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних музеїв (далі — Порядок), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.01.2005 р. № 82 «Про реалізацію окремих положень частини другої статті 28 Закону України «Про музеї та музейну справу» (далі — постанова № 82) доплата за вислугу років виплачується працівникам державних і комунальних музеїв, які провадять культурно-освітню та науково-дослідну діяльність, пов'язану з комплектуванням музейних зібрань, експозиційною, фондовою, видавничою, реставраційною, пам'яткоохоронною роботою.
    Постановою № 82 затверджено Перелік посад працівників державних і комунальних музеїв, які провадять культурно-освітню та науково-дослідну діяльність, пов'язану з комплектуванням музейних зібрань, експозиційною, фондовою, видавничою, реставраційною, пам'яткоохоронною роботою.
    За пунктом 5 Порядку доплата за вислугу років виплачується працівникам музеїв з дня прийняття на роботу за наявності стажу, який дає право на її одержання.

Джерело:  Щодо доплати за вислугу років // Праця і зарплата. - 2018. - № 27. -  С. 12.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар