Translate

понеділок, 24 вересня 2018 р.

Чи буде зараховано до страхового стажу період військової служби?

   У період із квітня 2005 року по листопад 2015-го проходив військову службу. У жовтні поточного року досягаю пенсійного віку. Чи буде зараховано до страхового стажу зазначений період служби та враховано грошове забезпечення?
   Страховий стаж обчислюють територіальні органи Пенсійного фонду відповідно до вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) за даними, що містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — Реєстр), а за періоди до впровадження системи персоніфікованого обліку — на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло до набуття чинності Закону.
    У разі якщо за період із 01 липня 2000 року по 31 грудня 2016-го в Реєстрі відсутні відомості, необхідні для призначення пенсії військовослужбовцям (окрім військовослужбовців строкової військової служби), поліцейським, особам рядового і начальницького складу відповідно до Закону, страховий стаж і заробітна плата (дохід) обчислюються на підставі довідки про проходження військової служби, нараховані суми грошового забезпечення та сплачені страхові внески.
   Форму довідки про проходження військової служби, нараховані суми грошового забезпечення та сплачені страхові внески наведено в додатку 2 Постанови правління Пенсійного фонду України № 11-1 від 23.05.2018, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 15.06.2018 за № 724/32176 «Про затвердження Змін до деяких постанов правління Пенсійного фонду України»

Джерело: Чи буде зараховано до страхового стажу період військової служби? // Пенсійний кур'єр. - 2018. - № 33. -  С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар