Translate

середу, 31 жовтня 2018 р.

У якому розмірі виплачують одноразову допомогу в разі ушкодження здоров'я на виробництві?

    Підкажіть, у якому розмірі виплачують одноразову допомогу в разі ушкодження здоров'я на виробництві?

   У разі стійкої втрати професійної працездатності, встановленої МСЕК, Фонд соціального страхування здійснює одноразову страхову виплату постраждалому, розмір якої визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, виходячи із 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права постраждалого на страхову виплату.

   У разі якщо під час подальших обстежень МСЕК особі встановлено інший, вищий ступінь втрати стійкої професійної працездатності з урахуванням іншої професійної хвороби або іншого каліцтва, пов’язаного з виконанням трудових обов’язків, йому здійснюється одноразова виплата, розмір якої визначається відповідно до відсотка, на який збільшено ступінь втрати працездатності, щодо попереднього обстеження МСЕК, виходячи з розрахунку 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного законом на день настання права постраждалого на страхову виплату.
   Якщо комісія з розслідування нещасного випадку встановила, що ушкодження здоров’я настало не тільки з вини роботодавця, а й внаслідок порушення працівником нормативних актів про охорону праці, розмір одноразової допомоги зменшується на підставі висновку цієї комісії, але не більше як на 50%.

Джерело: У якому розмірі виплачують одноразову допомогу в разі ушкодження здоров'я на виробництві? // Пенсійний кур'єр. - 2018. - № 43 . -  С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41



Немає коментарів:

Дописати коментар