Translate

понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Про надбавку за престижність праці педпрацівників

   Чи є в педагогічних працівників  Центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості право на надбавку за престижність праці в розмірі до 20% на період з 1 січня до 1 вересня 2018 р.?
В. Саєнко, м. Київ


    Відповідь. Згідно зі статтею 8 Закону України «Про оплату праці» умови і розміри оплати праці працівників установ й організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.

    Умови оплати праці педагогічних працівників визначені наказом МОН України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», розробленим на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (із змінами), та Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102.
    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 р. № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» (зі змінами, далі — постанова № 373) педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної). вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їхнього підпорядкування в межах фонду оплати праці виплачується надбавка за престижність праці в граничному розмірі 30% посадового окладу (ставки заробітної плати), але не менш як 5% посадового окладу.
    Конкретний розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) залежно від наявних коштів на ці цілі з урахуванням вимог п. 1 постанови № 373.
    Працівники центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості мають право з 1 січня до 31 серпня 2018 р. на встановлення надбавки за престижність праці в розмірі від 5 до 20% посадового окладу (ставки заробітної плати), а з 1 вересня 2018 р. — до 30%.

Джерело: Про надбавку за престижність праці педпрацівників // Праця і зарплата. - 2018. - № 32. -  С. 5.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар