Translate

вівторок, 4 грудня 2018 р.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

  З 20 листопада по 12 грудня проходить XV Мандрівний міжнародний фестиваль Docudays UA на Чернігівщині під гаслом "Рівні рівності".
  3 грудня в читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Центр правової інформації спільно з ГО "MART" до тижня правових знань провів показ та обговорення фільму XV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs).
  "Віддалений гавкіт собак" – це документальна стрічка українського виробництва про 10-річного Олега з Донбасу. Він живе разом зі своєю бабусею у Гнутовому Донецької області. Після початку воєнних дій більшість людей покинули село, але Олег з бабусею Олександрою не залишають свій дім. У фільмі показано велике горе та біду, які приносить війна. Через сумні очі й серце дитини автор розкриває тему війни на сході України. Незважаючи на воєнні жахіття, хлопчик радіє життю. Фільм спонукає до роздумів, адже герої можуть поїхати, але куди?...
  На заході були присутні: учні Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 33, викладачі, бібліотекарі та громадськість міста.
  Після перегляду кінострічки відбулося її обговорення. Модератор та голова правління громадської організації "МАРТ" Андрій Кінаш пояснив присутнім, чому для фільму було обрано саме таку назву. Віддалений гавкіт собак – це символ небезпеки, яка постійно присутня у цьому селищі.
  Документальний фільм про Україну The Distant Barking of Dogs ("Віддалений гавкіт собак") здобув нагороду на міжнародному фестивалі документальних фільмів IDFA в Амстердамі (Нідерланди).









Немає коментарів:

Дописати коментар