Translate

четвер, 29 листопада 2018 р.

Панельна дискусія «Як захистити себе і родину від насильства?»

    29 листопада в конференц-залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася панельна дискусія «Як захистити себе і родину від насильства?»  до тижня правових знань та Всеукраїнської акція "16 днів проти насильства" в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право», за участю представників обласного управління юстиції, студентів Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету та Чернігівського інституту  МАУП ім. героїв Крут.
    Працівники Центру правової інформації підготували викладку літератури “Стоп насильству!”
    Студенти навчального закладу вже не вперше приймають участь в правоосвітніх заходах, що проводять фахівці управління юстиції задля підвищення правової обізнаності молоді міста. Діляться думками, міркують про шляхи розв’язання проблемних питань.
    «Ми маємо знати, як протидіяти насильству в сім’ї, допомогти потерпілим», -  зауважила студентка вузу Вероніка Приходько. Дівчина зазначила, що доволі довго ставлення до домашнього насильства залишалось суто «домашнім», про кривдників не говорили вголос.
    Однак, на сьогодні ситуація кардинально змінилася – підтримали думку студентки представники Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Людмила Кузьміна та Світлана Трянова. Вони розповіли про новації Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» та заходи протидії насильству в родинах.
    Переглянули учасники зустрічі також відео сюжет «Куди звернутись по допомогу?








 

Немає коментарів:

Дописати коментар