Translate

понеділок, 18 лютого 2019 р.

Щодо встановлення оплати праці

    Чи потрібен дозвіл міністерства для встановлення оплати праці тренерсько-викладацькому складу спортивних шкіл у розмірі нормативів за підготовку одного учня-спортсмена, який входить до складу національної збірної команди України?
Н. Зінченко, м. Одеса 

    Відповідь. Згідно з пунктом 6 додатка 6 до наказу Мінсім'ямолодьспорту від 23.05.2006 р. № 2097 «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій фізичної культури і спорту» (далі — наказ № 2097) праця тренера-викладача оплачується на підставі:
    кількості годин навчально-тренувальної роботи на тиждень;
    розмірів нормативів за підготовку одного вихованця (учня-спортсмена), який входить до складу національної збірної команди України.
   Вибір умов оплати праці тренера-викладача залежить від навчально-тренувального процесу і згоди самого тренера-викладача. Вирішення цього питання є компетенцією керівництва школи, і дозволу міністерства на встановлення такої форми оплати праці непотрібно.
    Якщо керівництво школи (за згоди тренера-викладача) встановило місячну заробітну плату згідно з пп. 6.2 п. 6 додатка 6 до наказу № 2097 (друга форма оплати праці), то загальний розмір заробітної плати на місяць не може перевищувати двох ставок заробітної плати з урахуванням підвищення (за спеціалізацію, старшого тренера, роботу з особами з інвалідністю та дітьми, які мають вади розумового або фізичного розвитку, доплати за науковий ступінь та відповідних надбавок за почесне, спортивне звання та за вислугу років — додаток 20 до наказу № 2097).
    У разі перевищення зазначених пп. 6.2 нормативів розмір оплати праці тренера-викладача на прохання обласного органу виконавчої влади з питань фізичної культури і спорту може бути встановлено, як виняток, у кожному конкретному випадку центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері фізичної культури та спорту.

Джерело: Щодо встановлення оплати праці // Праця і зарплата. - 2019. - № 3 . -  С. 17.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41




Немає коментарів:

Дописати коментар