Translate

середу, 29 травня 2019 р.

Право на виплату грошової допомоги під час виходу на пенсію за віком

    Я 15 років працювала медичною сестрою в дитячому садку, а на сьогодні 16 років працюю медсестрою в санаторії. Чи матиму я право на виплату грошової допомоги під час виходу на пенсію за віком?

    Порядком обчислення страхового стажу, що дає право на призначення грошової допомоги, та її виплати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1191, допускається підсумовування страхового стажу за періоди роботи, які дають право на призначення пенсії відповідно до пунктів «е»—«ж» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

    Переліком закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993 № 909, передбачено, що лікарі та середній медичний персонал (незалежно від найменування посад), які працюють у санаторно-курортних закладах, до яких і належать санаторії, та які працюють у навчальних закладах і установах, перелічених у розділі «1. Освіта», належать до числа осіб, що мають право на пенсію за вислугу років. Дошкільні навчальні заклади всіх типів, до яких і належать дитсадки, перелічено в розділі «1. Освіта».
   Водночас важливо, яку форму власності має санаторій, у якому Ви працюєте. Якщо він має державну або комунальну форму власності і на час досягнення пенсійного віку Ви працюватимете в ньому на відповідній посаді, то при призначенні пенсії за віком Вам буде виплачено грошову допомогу.

Джерело:  Право на виплату грошової допомоги під час виходу на пенсію за віком// Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 21. -  С. 4. 
 Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар