Translate

четвер, 23 січня 2020 р.

Щодо права на 14 календарних днів додаткової відпустки

    Чи має право мати загиблого в АТО бійця на додаткову відпустку (14 календарних днів)?
С. Ворова, м. Одеса

    Відповідь. Статтею 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» визначено перелік осіб, на яких поширюється його чинність.
   Відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 15 цього Закону особам, на яких поширюється його чинність (ст. 10), надаються пільги з використання чергової щорічної відпустки у зручний для них час, а також одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік.
   Пільгу з одержання додаткової відпустки із збереженням заробітної плати строком 14 календарних днів на рік ст. 15 названого Закону не передбачено.
   Статтею 162 Закону України «Про відпустки» встановлено право саме учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб з інвалідністю внаслідок війни, статус яких визначений Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», осіб, реабілітованих відповідно до Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917—1991 років», із числа тих, яких було піддано репресіям у вигляді позбавлення волі (ув'язнення) або обмеження волі чи примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричного закладу за рішенням позасудового або іншого репресивного органу, на отримання додатково? відпустки із збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів на рік.

Джерело: Щодо права на 14 календарних днів додаткової відпустки // Праця та зарплата. - 2019. - № 19. - С. 12.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар