Translate

середа, 22 січня 2020 р.

Чи законно робити ремонт у школі в навчальний період?

    У школі, де навчається моя онучка, почали ремонт. В одних кабінетах фарбують і штукатурять, а поряд в інших навчаються діти. На перервах вони розносять сміття та дихають пилом. Як реагувати на це і до кого звертатися?
Світлана Василівна, Київська обл. 

    Згідно з Положенням про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів, перед початком навчального року повинен проводитися огляд кабінетів з метою визначення стану готовності їх до проведення занять.
Державними санітарними нормами і правилами у цій сфері також передбачено, що навчальні класи та кабінети повинні бути ізольовані від приміщень, які є джерелами шуму і запахів. Тому, навіть якщо з'явилася гостра потреба проведення ремонту під час навчального процесу в деяких учнівських кабінетах (наприклад, у зв'язку з проривом труби), адміністрація навчального закладу повинна подбати про те, щоб діти навчалися в умовах, які відповідають державним стандартам. Зараз вам слід письмово звернутися до директора школи із цим питанням, і на період ремонту дітей переведуть на навчання в іншу зміну, в інші кабінети / корпус. Ефективнішим буде колективне звернення батьків.

Джерело:   Чи законно робити ремонт у школі в навчальний період? // Жінка. - 2020. - № 1. - С. 35.
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар