Translate

неділю, 26 січня 2020 р.

Перехід з одного виду пенсії на інший

    Я народилася 02.10.1963, із 02.04.2013 одержувала пенсію по інвалідності, призначену відповідно до Закону України «Про державну службу», з урахуванням страхового стажу й заробітної плати по 18.03.2013. 18.01.2020 я подала заяву про переведення на пенсію по інвалідності відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».
    Чи можливо у разі переведення мене з пенсії по інвалідності, призначеної згідно із Законом України «Про державну службу», на пенсію по інвалідності відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» обчислити пенсію з урахуванням страхового стажу й заробітної плати, набутих на час подання заяви про переведення?
 
    Частиною третьою статті 45 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон 1058) передбачено, зокрема, що переведення з одного виду пенсії на інший здійснюється з дня подання заяви на підставі документів про страховий стаж, зарплату (дохід) та інших документів, що перебувають на час переведення з одного виду пенсії на інший в пенсійній справі, а також додаткових документів, одержаних органами Пенсійного фонду.
    Отже, у разі переведення Вас із пенсії по інвалідності, призначеної за Законом України «Про державну службу», на пенсію по інвалідності відповідно до Закону 1058 пенсію можна обчислити з урахуванням страхового стажу й заробітної плати по 31.12.2019.

Джерело: Перехід з одного виду пенсії на інший // Пенсійний кур'єр. - 2020. - № 4. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар