Translate

неділю, 26 січня 2020 р.

Відшкодування шкоди, завданої внаслідок нападу собаки

    На вулиці на мене напав і вкусив сусідський собака, внаслідок чого завдано тілесні ушкодження. Як правильно мені діяти, щоб одержати відшкодування моральної та матеріальної шкоди, куди варто звернутися?
    Для відшкодування збитків від укусу собаки насамперед потрібно знайти свідків події. Надішліть господарю собаки претензію в письмовому вигляді з повідомленням про вручення і зазначте, скільки хочете одержати грошей і в який термін. Претензія в такому разі не є обов'язковою, але можливо, господар тварини піде Вам назустріч і Вам не потрібно буде звертатися в суд, витрачаючи час і кошти на представника.
    У разі укусу твариною потрібно, за змоги, зафіксувати (сфотографувати чи запам'ятати) її зовнішній вигляд, звернути увагу на наявність чи відсутність у неї ошийника (бірки, інших ідентифікувальних ознак), чи була вона у супроводі власника/власниці, отримати відомості про його/її особу.
    Варто обов'язково звернутися в правоохоронні органи з відповідною заявою для фіксації факту завдання твариною тілесних ушкоджень, а також встановлення того, чи має тварина власника, чи є безпритульною. Ці відомості будуть доказами факту завдання нею тілесних ушкоджень.
    Також потрібно пройти медичне обстеження, під час якого буде зафіксовано характер і локалізацію тілесних ушкоджень. У разі потреби пройти відповідне лікування слід зафіксувати витрати й зберігати документи на придбання лікарських засобів, які надалі будуть доказами для відшкодування певної суми компенсації матеріальної шкоди, завданої здоров'ю.

Джерело: Відшкодування шкоди, завданої внаслідок нападу собаки // Пенсійний кур'єр. - 2020. - № 4. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар