Translate

середа, 15 січня 2020 р.

Як не втратити свою пенсію?

    Людині, яка стоїть на порозі пенсійного віку, слід замислитися над питанням вчасного призначення пенсії. Адже трапляється, що при звертанні до органів Пенсійного фонду у майбутнього пенсіонера бракує потрібних документів, на збирання яких потрібно багато часу. Це призводить до того, що призначення пенсійних виплат уповільнюється. Як уникнути проблем?

    Щоб уникнути прикрих несподіванок, потенційному пенсіонерові треба звернутися до найближчого сервісного центру Пенсійного фонду України.
    Фахівці Пенсійного фонду проведуть попередню правову експертизу документів та їх належного оформлення. У разі потреби направлять додаткові запити до установ, де працював пенсіонер. А також проінформують про порядок і час звернення по пенсію.
   Під час попередньої перевірки документів майбутніх пенсіонерів найчастіше трапляються такі типові помилки:
•    неточності в оформленні трудових книжок (неповні або неточні записи, незавірені виправлення, відсутність або погана якість печатки);
•    довідки про стаж, особливо довідки, що уточнюють особливий характер роботи, заповнюються неналежним чином (є виправлення, відсутні номер, дата видачі, розшифровка підписів, підстава видачі довідки, зазначаються неточні або неповні відомості про роботу майбутнього пенсіонера);
•     є неточності в індивідуальних відомостях із системи персоніфікованого обліку.
    Тож звернутися до Пенсійного фонду та отримати фахову консультацію бажано за кілька місяців до досягнення пенсійного віку. А в запропонований час уже можна звернутися з відповідною заявою (заява на призначення пенсії за віком, зокрема пільгової, приймається не раніше ніж за місяць до настання пенсійного віку).

Джерело:   Як не втратити свою пенсію? // На пенсії. - 2020. - № 1. - С. 2.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар