Translate

понеділок, 13 квітня 2020 р.

Щодо права на додаткову відпустку за роботу з ненормованим робочим днем

    Чи можна застосувати положення ст. 8 Закону «Про від­пустки» до посадових осіб міс­цевого самоврядування?
В. Грищенко, Полтавська обл.

    Відповідь. За статтею 21 Закону України «Про службу в органах міс­цевого самоврядування» посадовим особам місцевого самоврядування надається щорічна відпустка трива­лістю З0 календарних днів, якщо за­конами України не передбачено три­валішої відпустки, з виплатою допо­моги на оздоровлення в розмірі по­садового окладу.

   Також посадовим особам, які мають стаж служби в органах місцевого са­моврядування понад 10 років, нада­ється додаткова оплачувана відпуст­ка тривалістю до 15 календарних днів. Порядок і умови надання додаткових оплачуваних відпусток установлю­ються Кабінетом Міністрів України.
    Згідно з п. 1 цієї постанови поса­довим особам місцевого самовря­дування. які мають стаж служби в цих органах понад 10 років, надаєть­ся додаткова оплачувана відпустка тривалістю п'ять календарних днів, а починаючи з 11-го року ця відпустка збільшується на два календарних дні за кожний наступний рік. Тривалість додаткової оплачуваної відпустки не може перевищувати 15 календарних днів.
    Установлення законодавством для цих працівників щорічної від­пустки продовженої тривалості (З0 календарних днів) порівняно з де­якими іншими категоріями праців­ників ураховує особливий характер їхньої праці під час виконання поса­дових обов'язків, у тому числі ро­боту в умовах ненормованого ро­бочого дня, тому норми ст. 8 Зако­ну України «Про відпустки» щодо надання працівникам щорічних до­даткових відпусток за особливий характер праці на посадових осіб місцевого самоврядування не по­ширюються.

Джерело: Щодо права на додаткову відпустку за роботу з ненормованим робочим днем // Праця та зарплата. - 2020. - № 10. - С. 13.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41



Немає коментарів:

Дописати коментар