Translate

четвер, 30 березня 2017 р.

Зарахування до стажу роботи

   Чи зараховуються до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років, періоди роботи на таких посадах:
— завідуючого велостанцією, директора веслувальної бази добровільно-спортивного товариства;
— інструктора фізкультури житлово-комунального відділу;
— тренера-викладача профкому технікуму, ПТУ або комбінату;
— тренера-викладача стадіону, культурно-спортивного комплексу, управління спортивних споруд, платних абонентних груп фізкультурно-оздоровчого клубу;
— тренера-викладача яхт-клубу міського спорткомітету;
— тренера-викладача спортивного клубу з виду спорту;
—директора — старшого тренера велоклубу;
— комерційного директора, заступника директора з комерційної діяльності малого підприємства — спортивного клубу?
Р. Степанюк, Рівненська обл.
 
   Відповідь. Згідно з Порядком виплати щомісячної надбавки за вислугу років окремим категоріям працівників спортивних шкіл усіх типів та спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю, затвердженим наказом Держкомспорту України від 29.12.2002 р. № 2850 (зареєстрований у Мін'юсті України 18.02.2003 р. за № 135/7456), не зараховується до стажу, що дає право на надбавку за вислугу років, робота на посадах, а саме:
— завідуючого велостанцією, директора веслувальної бази обласної ради добровільно-спортивного товариства;
— комерційного директора, заступника директора з комерційної діяльності малого підприємства — спортивного клубу.
Посаду директора — старшого тренера велоклубу наказом Мінсім'ямолодьспорту України від 23.09.2005 р. № 2097 не передбачено. У додатку 8 до цього наказу введено посаду голови спортивного клубу і відповідну схему посадових окладів для цих працівників.
Якщо директор клубу відповідно до чинного законодавства працював за сумісництвом як тренер-викладач, до стажу для виплати надбавки за вислугу років зараховується час роботи на посаді тренера-викладача, якщо в трудовій книжці було зроблено запис такого змісту — «тренер-викладач спортивного клубу профкому технікуму, ПТУ або комбінату», але не профкому. Профспілковий комітет не є фізкультурним чи спортивним закладом, організацією.
  
   Чи зараховується до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років деяким категоріям працівників спортивних шкіл усіх типів, час навчання у вищих навчальних закладах, технікумах фізкультури?
В. Ткаченко, Волинська обл.
 
   Відповідь. На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.2002 р. N° 660 «Про встановлення окремим категоріям працівників спортивних шкіл та спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю надбавок за вислугу років та грошової винагороди за сумлінну працю і зразкове виконання службових обов'язків» наказом Держкомспорту України від 29.12.2002 р. № 2850 затверджено Порядок виплати щомісячної надбавки за вислугу років окремим категоріям працівників спортивних шкіл усіх типів та спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю.
   Для встановлення розміру надбавки, що залежить від стажу роботи (понад три роки — 10%, понад 10 років — 20, понад 20 років — 30%), потрібно керуватися п. 2—6 названого Порядку.
Цими пунктами час навчання у вищих навчальних закладах, технікумах фізичної культури не передбачений. А отже, цей період не може бути зарахований до стажу роботи для виплати надбавки за вислугу років.

   Чи зараховується до стажу роботи інструктора-методиста спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву час роботи вчителем фізкультури середньої школи, тренером-викладачем та період перебування на військовій службі?
Л. Колісник, Сумська обл.
 
   Відповідь. Згідно з п. 7 Порядку виплати щомісячної надбавки за вислугу років, затвердженого наказом Держкомспорту України від 29.12.2002 р. № 2850 (далі — Порядок), основним документом для визначення стажу роботи є трудова книжка, що відповідно до законодавства підтверджує стаж роботи працівника.
До стажу роботи інструктора-методиста спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву для виплати надбавки за вислугу років відповідно до названого наказу зараховується стаж роботи на посадах:
— учителя фізкультури середньої школи (пп. 4 п. 2 Порядку);
— тренера-викладача спортивної школи (п. 1 Порядку);
— час перебування на військовій службі за умови, що цьому передувала робота на посаді тренера-викладача спортивної школи (п. 6 Порядку).
Джерело: Зарахування до стажу роботи // Праця і зарплата. - 2017. - 22 березня (№ 11). - С. 15.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар