Translate

вівторок, 18 квітня 2017 р.

Призначення пенсія як матері інваліда з дитинства за нормами Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»

   25 березня 2017 року досягаю 50-річного віку. Маю дитину-інваліда, інвалідність якій встановлено в чотирирічному віці. Працюю в медичній установі на науковій посаді понад 15 років.
    Чи маю я право на призначення пенсії за нормами Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність»?

   Згідно зі статтею 37 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», пенсія науковому (науково-педагогічному) працівникові призначається за наявності страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі, передбаченого абзацом першим частини першої статті 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (для жінок - 30 років), та при досягненні пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», за наявності стажу наукової роботи не менш як 15 років.
   Вік виходу на пенсію жінці 25.03.1967 року народження, визначений статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», становить 60 років.
   Тобто право на призначення пенсії відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» дописувачка набуде після досягнення нею 60-річного віку.
   Проте з 26 березня 2017 року дописувачці буде призначена пенсія як матері інваліда з дитинства за нормами Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Джерело: Призначення пенсія як матері інваліда з дитинства за нормами Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» // Вісник пенсійного фонду України. - 2017. - № 3. -  С. 41.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар