Translate

четвер, 20 квітня 2017 р.

Як отримати допомогу на поховання?

   Мій батько помер у жовтні 2014 року. Він перебував на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Калінінському районі м. Донецька. Я також живу в м. Донецьку. Як я можу отримати допомогу на поховання?

   Отримати допомогу на поховання особам, які переміщені з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, можливо за місцем перебування таких осіб на обліку відповідно до порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509. Для цього всі необхідні документи, зокрема заяву про виплату допомоги на поховання та довідку про смерть пенсіонера або витяг із Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання, а також довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, треба подати в управління Пенсійного фонду України за місцем тимчасового перебування на підконтрольній українській владі території.
    Таким чином, Ви можете отримати допомогу на поховання батька в управлінні Пенсійного фонду України за місцем Вашого проживання на підконтрольній українській владі території та реєстрації відповідно до зазначеної вище постанови Кабміну.

Джерело: Як отримати допомогу на поховання? // Пенсійний кур'єр. - 2017. - № 15. -  С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар