Translate

вівторок, 18 квітня 2017 р.

Призначення пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу»

   У лютому 2016 року звільнена з посади держслужбовця. Стаж державної служби становить 22 роки. В травні 2017-го досягаю пенсійного віку. Як при призначенні пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу» будуть враховані надбавки і премія?

   Законодавчо визначено, що відповідно до статті 37 Закону України «Про державну службу», пенсія особам, які на час звернення за її призначенням не є державними службовцями, призначається в розмірі 60 відсотків заробітної плати працюючого державного службовця відповідної посади та відповідного рангу за останнім місцем роботи на державній службі, до якої включаються всі види оплати праці, з якої було сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
   При цьому для осіб, які не працювали починаючи з 1 травня 2016 року на посадах державної служби, сума виплат (крім посадових окладів, надбавок за ранг та вислугу років) визначається з розрахунку таких виплат за травень 2016 року як за повний місяць.
    Крім того, за Вашим бажанням, розмір виплат (крім посадових окладів, надбавок за ранг та вислугу років) може визначатися в середніх розмірах щодо визначених законодавством таких виплат за місяць, що передує місяцю звернення за призначенням пенсії, за відповідною (прирівняною) посадою (посадами) за останнім місцем роботи на державній службі.

Джерело: Призначення пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу» // Вісник пенсійного фонду України. - 2017. - № 3. -  С. 35-36.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар