Translate

неділя, 7 квітня 2019 р.

Обчислення пільгового стажу роботи

     Я працювала в шкідливих умовах за Списком № 2 в психіатричній лікарні (доглядала за психічно хворими). Чи буде враховано цей період у подвійному розмір під час обчислення страхового та пільгового стажу?

     Частиною четвертою статті 24 Закону 1058 передбачено, що періоди трудової діяльності та інші періоди, які враховували до стажу роботи для призначення пенсії до набуття чинності цього Закону (до 01.01.2004), зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше, крім випадків, передбачених цим Законом.
    Пільговий порядок обчислення стажу роботи, передбачений законодавством, що діяло раніше, за період із 1 січня 2004 року застосовується тільки в частині визначення права на пенсію за віком на пільгових умовах та за вислугу років.
     Відповідно до статті 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» робота в лепрозорних і протичумних закладах охорони здоров’я, у закладах (відділеннях) з лікування осіб, заражених вірусом імунодефіциту людини або хворих на СНІД, у інших інфекційних закладах (відділеннях) охорони здоров’я, у патолого-анатомічних і реанімаційних відділеннях закладів охорони здоров’я, а також у закладах з надання психіатричної допомоги зараховується до стажу роботи в подвійному розмірі.
    Зважаючи на зазначене, роботу в психіатричній лікарні до 01.01.2004 буде зараховано як до пільгового, так і до страхового стажу в подвійному розмірі, а період роботи в зазначеному закладі після 01.01.2004 в подвійному розмірі буде обчислено тільки в частині визначення права на пенсію за віком на пільгових умовах.

Джерело:  Обчислення пільгового стажу роботи // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 7. -  С. 4. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар