Translate

вівторок, 20 лютого 2018 р.

Про підвищення тарифних розрядів

    Чи потрібно було підвищувати з 1 вересня тарифні розряди педагогічним працівникам дитячої школи мистецтв, якщо цей заклад відповідно до статуту є комунальним навчально-виховним закладом, який належить до системи позашкільної освіти та підпорядкований відділу культури?
І. Боткевич, м. Харків


    Відповідь. За статтею 39 Закону України «Про освіту» школи мистецтв належать до позашкільних навчальних закладів.
    Постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 р. № 433 затверджено Перелік типів позашкільних навчальних закладів (далі — Перелік), згідно з п. 6 якого школи мистецтв є різновидом шкіл естетичного виховання і належать до початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.
    Умови оплати праці педагогічних працівників визначаються відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р.  № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», розробленого на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (із змінами), та Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102.
    Постановою Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 р. № 974 «Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від З0 серпня 2002 р. № 1298» (далі — постанова № 974) підвищено рівень оплати праці педагогічних працівників. Згідно з ухваленим рішенням з 1 січня 2017 р. посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів підвищено на два тарифних розряди. Збільшення посадових окладів педагогічних працівників усіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, відбулося з 1 вересня 2017 р.
    Відповідно до постанови № 974 Міністерством освіти і науки України внесено зміни до наказу № 557.
    Отже, збільшення посадових окладів педагогічним працівникам шкіл мистецтв мало відбутися з 1 вересня 2017 р., якщо органами місцевого самоврядування не було ухвалено рішення про таке підвищення раніше.

Джерело:  Про підвищення тарифних розрядів // Праця і зарплата. - 2018. - № 6. -  С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар