Translate

понеділок, 8 квітня 2019 р.

Як оформити заповіт?

    Хочу оформити заповіт на житловий будинок, який мені належить, на свого рідного сина. Що для цього треба зробити? Яка процедура оформлення? Куди потрібно звертатися?

    Щоб оформити заповіт, Вам потрібно звернутися до будь-якого нотаріуса (державного чи приватного). Краще, якщо Ви це зробите за місцем свого проживання або за місцем перебування спадкового майна. Якщо Ви не зможете прийти в нотаріальну контору через похилий вік або поганий стан здоров’я, є можливість викликати нотаріуса додому, однак ця послуга платна. У населених пунктах, де немає нотаріусів, заповіт може бути посвідчено посадовою особою органу місцевого самоврядування.
    Особі, що складає заповіт, при собі треба мати такі документи: оригінал свого паспорта, ідентифікаційного коду, копію паспорта спадкоємця (-ів), копії правовстановлювальних документів, що підтверджують право власності на майно, яке особа має намір передати.
    Заповіт складається в письмовій формі та має бути належно посвідчений посадовою особою для набуття юридичної сили. Однією з головних умов складання заповіту є особиста присутність заповідача. Під час складання заповіту Ви маєте право враховувати все майно, яке Вам належить, або зазначити конкретний об’єкт нерухомого/рухомого майна, який Ви бажаєте передати визначеному спадкоємцю.
    Також звертаємо Вашу увагу на те, що посвідчення заповіту є платною послугою.

Джерело:  Як оформити заповіт? // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 10. -  С. 4. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар