Translate

четвер, 8 серпня 2019 р.

Чи можливе повернення товару в аптеку?

    Чи можна повернути товар в аптеку через кілька днів після покупки, якщо це не лікарський препарат? (Інгалятор небулайзер). Пристрій належної якості, але, як виявилось, він нам не потрібен.
Софія, м. Вінниця 

   Ст. 9 ЗУ «Про захист прав споживачів» передбачено право споживача протягом 14 днів обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний, якщо куплений товар не підійшов за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути використаний за призначенням. Обмін або повернення товару проводиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вид, споживчі властивості, пломби, ярлики та розрахунковий документ (чек).
   Перелік товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню) затверджено постановою КМУ від 19.03.1994. р. N5172 «Про реалізацію окремих положень Закону України «Про захист прав споживачів». До них, зокрема, належать лікарські засоби. Вироби медичного призначення, яким у даному випадку є інгалятор небулайзер, до лікарських засобів не належить, тому підлягає поверненню на підставах, визначених законом.

Джерело: Чи можливе повернення товару в аптеку? // Жінка. - 2019. - № 7-8. - С. 35
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар