Translate

четвер, 8 серпня 2019 р.

Право на додаткову оплачувану відпустку

    Я вдова, до того ж, маю дитину з інвалідністю. Чи маю право на додаткову оплачувану відпустку і якою тривалістю? (Чула, що можу претендувати на додаткові 17 днів, однак роботодавець заперечує. На що посилатись?).
Наталія, Миколаївська обл.


   Кодексом законів про працю України (ст. 182-1) та Законом України «Про відпустки» (ст. 19), закріплено підстави надання соціальних відпусток працівникам. Жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батькові дитини надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.
   За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.
   У вашому випадку підтверджуючими документами для отримання такої відпустки є:

  •    Копія свідоцтва про народження дитини.
  •    Копія пенсійного посвідчення або посвідчення одержувача державної соціальної допомоги, яке містить запис про інвалідність дитини, або копія медичного висновку про дитину з інвалідністю віком до 18 років, виданого закладами МОЗ. © Копія свідоцтва про укладення шлюбу.
  •    Копія свідоцтва про смерть чоловіка. 
Джерело: Право на додаткову оплачувану відпустку // Жінка. - 2019. - № 7-8. - С. 35
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар