Translate

середу, 11 вересня 2019 р.

Щодо строків призначення та перерахунку пенсії (стаття 45)

    Чи можна застосовувати середню заробітну плату (дохід), визначену частиною 2 статті 40 Закону 1058, при зверненні особи з заявою про переведення вперше з пенсії по інвалідності від нещасного випадку на виробництві на пенсію за віком, якщо після призначення пенсії по інвалідності особа продовжувала працювати та набула менш як 24 місяці страхового стажу?

    При переведенні вперше з пенсії по інвалідності внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання на пенсію за віком, в тому числі за віком на пільгових умовах, за наявності у особи менше 24 місяців страхового стажу (без урахування періоду перебування на інвалідності внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання після 01.01.2004), набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії по інвалідності, застосовується показник середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) попереднього виду пенсії.

Джерело: Щодо строків призначення та перерахунку пенсії (стаття 45) // Вісник Пенсійного фонду України. - 2019. - № 8. - С. 14
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар