Translate

середу, 11 вересня 2019 р.

Щодо виплати пенсії особам, які перебувають на повному державному утриманні (стаття 48)

    Чи можна особі з інвалідністю виплачувати пенсію відповідно до статті 48 Закону 1058, якщо така особа перебуває на реабілітації в установі, статутом якої не визначено умови повного державного утримання, але передбачено, що установа може забезпечувати тимчасове або постійне проживання/перебування осіб з інвалідністю ?

    Установчими документами передбачено, що установа забезпечує тимчасове або постійне проживання/перебування осіб з інвалідністю.
Реабілітаційною комісією визначається строк реабілітаційного процесу особи з інвалідністю. Отже, підстави для застосування норм статті 48 Закону 1058 та Порядку перерахування органами Пенсійного фонду України або структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад коштів установам (закладам), у яких особи перебувають на повному державному утриманні, та їх використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2004 № 269, відсутні.

Джерело: Щодо виплати пенсії особам, які перебувають на повному державному утриманні (стаття 48) // Вісник Пенсійного фонду України. - 2019. - № 8. - С. 15
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар