Translate

неділю, 8 вересня 2019 р.

Про одноразову грошову допомогу військовослужбовцям

Щодо розміру грошової допомоги
    Який розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на 1 січня 2018 р. чи на 1 січня 2019р.) слід застосовувати для визначення військо­вослужбовцям розмірів одноразової грошової допо­моги після укладення ними першого контракту та надбавки за службу в Силах спеціальних операцій Збройних Сил у 2019р.?

    Відповідь. За статтею 9 Закону України «Про соціаль­ний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сі­мей» до складу грошового забезпечення військовослуж­бовців входять надбавки постійного характеру, а також одноразові додаткові види грошового забезпечення.
    Пунктом 8 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» установлено, що у 2019 р. для визначення посадових окладів, заробітної плати, грошового забезпечення працівників державних органів як розрахункова величина застосовується прожитковий мінімум для працездатних осіб, установлений на 1 січня 2018 р.
    Ураховуючи зазначене, у 2019 р. для визначення одноразової грошової допомоги військовослужбовцям після укладення ними першого контракту, а також надбавки яд службу в Силах спеціальних операцій Збройних Сил України застосовується прожитковий мінімум для працездатних осіб, установлений на 1 січня 2018 р.

Джерело: Про одноразову грошову допомогу військовослужбовцям // Праця і зарплата. - 2019. - № 26. - С. 9
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар