Translate

середу, 18 вересня 2019 р.

Щодо порядку виплати премії

    Медзаклад у листопаді 2018 р. ухвалив нове положення про преміювання, що є невід'ємною частиною колдоговору, який пройшов повідомну реєстрацію.
    В одному з пунктів положення зазначається, що працівники закладу мають право одержати премію в перший місяць роботи. Ця премія виплачується працівникам відповідно до пп. «в» п. 4 постанови Кабміну від 30.08.2002 р. № 1298 та наказу Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519. Чи правильно це?
І. Тищенко, м. Полтава

    Відповідь. Згідно зі статтею 8 Закону України «Про оплату праці» умови і розміри оплати праці працівників установ й організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.
    Відповідно до п. 5.11 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 (зі змінами), преміювання працівників проводиться в межах фонду заробітної плати.
    Конкретні умови і порядок преміювання працівників, розміри та види премій визначаються в положенні про преміювання відповідного закладу, установи, яке затверджується керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом з дотриманням норм законодавства та передбаченням стимулювання ефективного виконання завдань і функцій працівниками.
    У положенні про преміювання визначається коло працівників, на яких поширюється чинність преміальної системи, показники й умови преміювання щодо кожної категорії працівників.
    Розмір премії працівника залежить від особистого внеску в загальні результати роботи підрозділу, закладу і граничними розмірами не обмежується.

Джерело: Щодо порядку виплати премії // Праця і зарплата. - 2019. - № 29. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар